ua en ru

Підрозділи екстреної авіації почнуть роботу в Україні до кінця 2018

Підрозділи екстреної авіації почнуть роботу в Україні до кінця 2018 Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Створення такої авіації дозволить оперативно доставляти пацієнтів медустанови

Підрозділи екстреної авіації почнуть роботу в Україні до кінця 2018 року. Про це сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як визначено нами за ініціативою міністра внутрішніх справ, ми зробимо екстрену авіацію в країні. Думаю, що до кінця року ми вже такі підрозділи запустимо", - сказав він.

Гройсман пояснив, що створення такої авіації дозволить при необхідності оперативно доставляти пацієнтів в медичні установи.

Нагадаємо, раніше глава МВС Арсен Аваков заявляв, що підрозділи екстреної авіації є спільним проектом України та Франції.

"2018 рік ‑ це рік Служби з надзвичайних ситуацій. Вже в цьому році Україна отримає перший мобільний загін ‑ вертолітний загін служби реагування. Це дозволить нам перейти на новий якісний рівень забезпечення. Близько 55 вертольотів забезпечать систему покриття по всій країні. Починаючи від реагування на надзвичайні ситуації, виклики кримінального характеру і закінчуючи медичними питаннями, коли людину з віддаленого регіону треба буде доставити до лікаря-фахівця. Це той рівень, на якому працюють рятувальники в європейських країнах", ‑ повідомив Аваков.