ua en ru

Порошенко наголосив на важливості санкцій у боротьбі з агресією РФ

Порошенко наголосив на важливості санкцій у боротьбі з агресією РФ Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент наголосив, що без санкцій Путін не переймався б Нормандським процесом

Російська Федерація (РФ) сплачує високу економічну ціну за свою агресію. Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю виданню Rheinische Post.

За словами Порошенка, санкції - єдиний несиловий інструмент, який Україна має у розпорядженні, аби чинити тиск на РФ.

"При цьому взагалі не йдеться про покарання Росії. Мета полягає в тому, аби утримувати Путіна за столом переговорів. І в цьому сенсі санкції дуже дієві", - заявив Порошенко.

Крім того, Порошенко наголосив, що без санкцій Путін не переймався б Нормандським процесом.

"Повірте, без них Путін не переймався б Нормандським процесом, покликаним знайти мирне рішення. Наразі Росія сплачує високу економічну ціну за свою агресивну зовнішню політику, і популярність Путіна через це теж постраждала", - зазначив президент України.

Також, Президент додав, що РФ вже давно позбавилися "войовничої ейфорії", яка панувала спочатку, внаслідок анексії Криму.

Президент також прокоментував дискусії серед європейських урядів щодо можливості якомога швидше скасувати санкції, зокрема в уряді Італії.

"На це Путін від самого початку робив ставку: що єдина позиція європейців у цьому питанні зазнає краху. Він сподівався, що Франція після президентських виборів 2017 року під впливом право-популістського Національного фронту здасть позиції в питанні санкцій - дарма. Потім він поставив на зростання позицій АдН у Німеччині (партія «Альтернатива для Німеччини» - ред.) і завершення каденції Ангели Меркель, аби нарешті позбутися санкцій", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Угорщина виступає проти того, щоб Європейський союз автоматично продовжував санкції проти Російської Федерації за агресію в Україні.